laupäev, 20. mai 2006

Tea vettelaskmine

Uus vettelaskmise katse käes. Kell 10:00 Pärnu Jahtklubis. Tea pidi juba kraana otsas olema, kuid ei - seal oli hoopis vaene puitjaht Halo. Meestel oli vesi ahjus. 3 päeva vett välja pumbanud aga ikka tuli laudade vahelt sisse tagasi. Nii ta seal seisis, õnnetult, pool vees, pool õhus. Hoiame siis neile pöialt, et puit lõpuks ikkagi paisuks ja kajutis ujumislestadega istuma ei peaks.

Kell 12:00, kui kõlas stardipauk esimesele kohalikule võiduajamisele, kõlas aastatega ausaks muutunud vene kraana süüteheli. Käivitus ta teisel korral. Järgmisel hetkel oli Tea juba õhus, tõmbasime talle kõhu alla veel veidi mürki ja siis vette. Mootorit polnud, masti ka mitte - aerutasime meile kättenäidatud kohale - Brita ja La Folie vahele. See oligi esimene veesõit Teaga!

Uus kodu on sõbralik - nii naabrite kui õlg-õla tunde pärast, loksume nii öelda ühes taktis, sest ruumiga suhteliselt tuuga. Näis millal päris oma kodu saab.

Hetkeks siiski tagasipõigates - enne vettelaskmist siirdasime Teale ka esimese sponsorkleebise - ajakirja Paat oma... siin on sellest tõestus:


No ja kui jaht oli juba vees, oli meel hulka rõõmsam. Isegi päike tuli korraks välja. Pärast sadas muidugi jälle tibamisi edasi. Tandem Egert-Randel oli rattamatkal, solo Kaarel õppis Tartus ja tandem Kristo-Martin koos Kaarli väikevenna Juksiga mässasid Teaga. Kui omale kohale oli saadud, valmistasime masti ette ja tõstsime püsti ning kinnitasime. Siinkohal muidugi suur tänu sõbraliku jahtlaeva Brita töökale kollektiivile, kes kõhklematult piimahabemetega purjetajatele appi tõttasid, masti püsti aitasid ning hiljem ka õpetussõnadega tagant torkisid.

Veidi murelikuks tegi kiilu vahelt sisse immitsev vesi, kuid peale 3ndat kiiret kuivatamist seda väga palju enam ei tulnud. Juks lubas kohati vaatamas ja vajadusel ka tühjendamas käia.

Tea sai vette, mast sai püsti, otsad külge. Ehk siis taglastatud. Nüüd jääb üle ainult taageldada ja merele!!!

Peaaegu oleks unustanud, mõned pildid veel:

6 kommentaari:

ka:rel ütles ...

ylicool!!!

Randel Kreitsberg ütles ...

huvitav, kui sinna kiilu juurde natuke silikooni panna, kas see aitaks

ka:rel ütles ...

Johannes on iga päev seda vett seal mõõtmas- kuivatamas käinud ja seni on seda kogunenud tema jutu järgi umbes 1/2 cm ööpäevas. Mis ei ole mu meelest eriti palju.

Martin ütles ...

Siis äkki oli ka meil see puitlaeva efekt, et tahtis alguses veidi vett saada, et paisuda või kurat seda teab.

Muidugi, ise-asi on, et mis saab siis, kui me nüüd ka purjetama hakkame. Sest siis on kiilul ikka palju suurem pinge kui praegu.

Randel Kreitsberg ütles ...

Hanno pakkus kah, et purjetades ta hakkab seda kiilu väänama ja siis tuleb rohkem sisse - soovitas korraks välja tõsta ja puhuriga pind ära kuivatada ja siis silikooni panna. Samas - kui teda nii vähe sisse tuleb, siis me saame ju sillalt elektrit võtta ja äkki kuivatame pinna sealsamas ära ja paneme silikooni...

Toolileen ütles ...

aga.
millal hakatakse Kaarli venda ka nimepidi kutsuma? mitte ainult Kaarli väikese vennana kogu aeg?
et palju ta peab ennast veel tõestama nüüd teile, et te ta blogis pärisnimega ära mainiks?
wespec, inimesed!