esmaspäev, 1. mai 2006

Kevadpüha vol 2

Rääk helistas, et Tea täitsa värvitud ja puha, täitsa kade meel, tahaks kah näha - aga hea meel kah. Täna siis Pirital, Kalevi jahtklubi hooaja avamisel - igast aluseid siin ringi rallimas ja kalda peal kah. Tuul on tugev ja nii mõnigi purjetamistrenni poiss sai külma supluse osaliseks - polnud aga hullu, kutt ujus teisele poole paati ja tõmbas aluse uesti püsti, ronis sisse ja purjetas edasi - vot on mehed... Suured purjekad sõitsid kah - sellised 3 korda suuremad, kui Tea - purjed plagisesid nii, et mina poleks pardal julgenud olla, poom vehkis kah edasi-tagasi. Rääkisime Jahtklubi ülemaga, et kunagi 50 aastat tagasi olla üks mees Tea suuruse jahiga Ameerikas ära käinud - täitsa kõhedaks võttis... aga vahva ka... kus meil on ikka mehed.

Pärast kodus vaatasin Tea pilte blogist - on ikka ilus küll :)

6 kommentaari:

Martin ütles ...

Nonoh.. Ameerikas? Aga lähme siis ka... mitte sinna aga näiteks... Indiasse vürtse tooma.

Anonüümne ütles ...

no ma räägin teile kunagi Mahhatshkala elanikust Jevgeni Gvozdevist, kes koretriakna taga rippuvas asendis Teast väiksema laeva ehitas ja sellega ümber maailmagi sõitis...

Anonüümne ütles ...

Ameerikas jajah.
Mina võin Janno jutule lisaks rääkida ka loo Novgorodi peapiiskopist, kes 9. sajandil õhtu- ja hommikupalvuse vahel lendas Konstantinopolisse jatagasi. Kas kiltkivist tiibadel või kuldse noole seljas on täpselt meelest läinud.
Tervitades sõsarlaevalt

Anonüümne ütles ...

Noh aga poikad võtke siis õppust ja kruvige Teakesele külge kiltkivist tiivad või alla kullast jurakas nool ning lennake Teaga üle Kap Hoorni Indiasse. Mõelge kui tore oleks kui vanad hallid meremehed üle maailma räägiksid sajandite möödudes märgade kõrvatagustega võhikutele, kuidas mingid kreisid pärnakad Estooniast oma lootsikule imeväel kanatiivad võlusid ja maailmale ringi peale tegid. Surematu kuulsus garanteeritud!

muuseas, kas saite paadi juba vette?

Anonüümne ütles ...

Janno jutu täpsustuseks, et see mees minu teada läks ümbermaailma sõitma. Vahaepeal oli pikalt kadunud, siis tuli ühes Lõuna - Ameerika väikesadamas välja. Kas ta ka kodusadamasse tagasi on jõudnud ma pole kuulnud.

Anonüümne ütles ...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»