pühapäev, 30. aprill 2006

Esimene tööpäevak

Kell 9 helises telefon ja Randel küsis, et kus ma olen. Kodus olin, voodis. Ja täiesti ebakaine. Kuna kokkulepe on kokkulepe ja sõna on sõna, vänderdasin kiirelt garaazhi, võtsin ratta ja sõitsin Jahtklubisse. Tee peal kukkusin ainult ühe korra, haiget ei saanud. Ja ainult ühe korra tegin ka puhkepeatuse. Siis kui pea valutama hakkas.

Kõik madrused peale Kaarli olid kohal, tööriided selgas ja miskipärast irvitasid pihku, kui mind nägid. Ostsin neile kõigile klubist ühe õlle ka sinna pihku, et vait jääksid ja töö libedamalt kulgeks. Endale ostsin ka, läksin sellega jahi peale õhuava avama. Tükk aega jamasin, lõpuks sain lahti ja sinna samasse jäin ka magama. Palju magada ei saanud, tohtrihärra Kristo ajas ülesse ja ütles: "Tõuse ülesse või muidu........ saad päikese piste!"

Aga me tegime ikka tööd ka. Kõvasti sai lihvitud. Ausalt. Kuigi kõrvalseisjatele võis jääda mulje, et me tulime jahi äärde õlut rüüpama, oli see petlik. Sest tegelikult on meid päris palju ja tegime vahetustega. Ausalt. Ja siis lihvisime veel. Ja veel.

Kõiksugu tarku nägusid liikus seal ka ringi. Igal vennal oli ka mingi soovitus kohe käeulatusest võtta. Et tee ikka nii ja naa. Üks tüüp ütles, et tehke atsetooniga, tuleb jube hästi maha. Tegime. Tuli küll. Siis nägi meie väikest atsetooni pudelit ja ütles, et oh, mul on tööl seda kraami sitaks ja poehind on ikka jube kõrge, tema küll sellist hinda ei maksaks. No saime temaga kaubale, et tavai, lähme toome seda atsetooni sealt siis. Hind jäi täpsustamata. No tõimegi. Atsetoon käes aga tema tahtis meilt samapalju raha, kui poest oleks ostnud. Nõme. Aga mis teha, saime oma kogemuse kätte. Ja tema sai omale nime kätte - atsetooni-mees. Peale seda seika ühines ka Kaarel meiega.

Aga jah, tööd sai ka tehtud veel. Kristo ja Egert käisid ja panid vandirautiste idee paika. Ilmselt tuli hea idee, sest jube kaua mõtlesid. Siis sai veel nühitud. Õhtuni välja. Jube kepp oli ikka. Vabandust. Aga lõpuks, kui Egert ja Randel olid pittu ära läinud, otsustasime, et kui me niikuinii selle talveks sisse toome ja kapremondi teeme, eksole, siis tõmbame suurema sita maha ja paneme krundi ja mürgi peale. Mõeldud mõeldud. Jätsime selle pühapäevaks.

Mina sain kaineks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.